Tips besparen op televisie en decoder

De televisie is voor veel mensen een pronkstuk. Helemaal niet zo gek ook, de televisies worden namelijk steeds mooier! Soms lijken het wel schilderijen. We hebben de televisie dan ook graag aan staan en het zal je opvallen dat de televisie in de meeste huishoudens op ‘stand-by’ staat wanneer deze niet gebruikt wordt. Het loont om een standby-killer te plaatsen. Deze standby-killer zorgt ervoor dat de televisie helemaal ‘uit’ staat wanneer je op de rode knop drukt.


Aanschaf van een televisie

Ben je van plan een (nieuwe) televisie aan te schaffen? In dit stadium loont het op goed te kijken naar het energieverbruik van je toekomstige televisie. Er zit bijvoorbeeld veel verschil tussen een LCD-televisie met LED-achtergrondverlichting en een plasmascherm. Een plasmascherm verbruikt over het algemeen namelijk een stuk meer dan een LCD-televisie. Kijk bij aanschaf van een nieuwe televisie ook altijd naar het energielabel. Het energielabel wil overigens niet altijd alles zeggen. Het label is namelijk gebaseerd op de ‘standaardinstellingen’ van de televisie. Als je deze instellingen thuis aanpast, kan het zijn dat de televisie een stuk meer stroom verbruikt.

Vraag daarom altijd naar een medewerker over het stroomverbruik van de televisie. En informeer eens naar een standby-killer!

Decoder

Om televisie te kunnen kijken heb je in de meeste gevallen een decoder nodig. Bijvoorbeeld voor het ontvangen van digitale televisie. Deze kastjes worden geleverd door je leverancier en hier heb je weinig zelf aan te kiezen. Wel willen we je er op wijzen dat deze apparaten vrij veel stroom verbruiken. Veel mensen vergeten de decoder uit te zetten, let hier dus goed op. Ook bij een decoder kan het lonen om er een standby-killer tussen te zetten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *