Tips besparen op verlichting

Mooie verlichting hoeft niet duur te zijn. Door LED-technologie is het namelijk mogelijk om je huis energiebesparend te verlichten. Heb je momenteel nog spaarlampen in huis hangen? Vervang deze door LED-lampen. Zelfs als je gloeilamp nog lang niet ‘op’ is, is het voordeliger om deze te vervangen door een LED-lamp. Een LED-lamp is namelijk een stuk voordelig in energiekosten.

LED-lampen zijn in aanschaf wel een stukje duurder dan andere lampen. Hierdoor zijn mensen geneigd om een niet-zuinige lamp te kopen, deze zijn immers vaak goedkoper. LED-lampen gaan echter lang mee en besparen op termijn veel energiekosten. LED-lampen zijn vrij fel en daarom is het belangrijk om bij aanschaf er op te letten dat de LED-lamp een aangename warmwitte lichtkleur geeft (2700 tot 3300°K). Voor meer informatie over de werking van de lamp kun je terecht bij de verkoper in de winkel.

Heb je kinderen die bang zijn in het donker?
We zijn in dit geval al snel geneigd om de lamp op de gang aan te laten. Je kind voelt zich er goed bij, maar het kost ook een hoop energie. Het is dan ook een stuk voordeliger om een klein lampje op beweging aan te schaffen. Het lampje plaats je eenvoudig in het stopcontact. Wanneer er beweging gedetecteerd wordt zal het lichtje gaan branden.

Buitenverlichting
Buitenverlichting kan hartstikke mooi en gezellig zijn. Zeker in de zomermaanden. Het kost echter wel heel wat energie, en 9 van de 10 keer heb je zelf geen profijt van de buitenverlichting (je zit immers toch vaak binnen). In dit geval kan het nuttig zijn om buitenverlichting op zonne-energie te kopen. Deze verlichting duw je net als een fakkel in het gras. Overdag laden ze op en ’s avonds branden ze uren. Dit soort lampen zijn al voor een paar euro te koop bij o.a. de Action. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om fakkels te plaatsen als je van plan bent zelf buiten te gaan zitten. Is nog eens hartstikke gezellig ook!

Al je lampen eenvoudig bedienen met een schakelaar
Gemak dient de mens. Het zal bijna iedereen bekend voorkomen, je hebt een aantal lampen onnodig aanstaan en bent te lui deze uit te doen. Sluit al je lampen aan op een schakelaar en bedien ze vanuit je luie stoel! Je zult merken dat je alle onnodige lampen al snel uit zet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *