Tips besparen op wassen, drogen en strijken

Een aantal jaar geleden waren er nog geen wasmachines en drogers op de markt met een A-label. Deze machines waren behalve energie vretend ook een stuk minder effectief. Hierdoor was het gebruikelijk om je was op 60 graden te draaien. Tegenwoordig zijn er echter prima wasmachines en drogers op de markt. Bij een wasmachine met A-label kun je dan ook prima je was op 30 graden draaien. Test het maar eens uit! Je was komt er net zo schoon en fris uit als bij het wassen op 60 graden.

Vergelijking: ‘Vroeger’ slokte een droger met C-label zo’n 3 tot 4 kWH per beurt op. Dit komt neer op €0,75 per droogbeurt. Zo’n €150.- per jaar. Een droger met A-label verbruikt daarentegen zo’n 2kWh of minder per wasbeurt. Gemiddeld kom je dan uit op €75.- per jaar.

Blijf niet in oude gewoontes hangen en draai je was eens op 30 graden in plaats van 60 graden. Van plan een nieuwe wasmachine of drogen aan te schaffen? Let goed op het energielabel en vraag de verkoper naar aanvullende informatie.

Wat is er mis met een droogrek?

Helemaal niets! Toch kiezen veel mensen er voor hun was in de droger te gooien. Tja, gemak dient de mens. Toch kan het heel wat geld besparen door de was eenvoudig te drogen op een droogrekje. In de zomermaanden is je was zo droog en het kost nauwelijks meer moeite. Een goed droogrek heb je al vanaf €10.-. Tel uit je winst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *