Tips uitkiezen energieleverancier

Er zijn heel wat energieleveranciers en allemaal beloven ze ‘de beste deal’ te hebben. Telefonische verkopers en verkopers gaan vaak gehaaid aan het werk en voor je het weet zit je vast een een contract van één jaar of langer. Je verdiepen in de verschillende energieleveranciers is niet het leukste klusje en daarom hebben wij op deze pagina enkele handige websites verzameld.


Allereerst even wat tips:

  • Een aanbieding waarbij je een gratis iPad op andere gadget krijgt? Leuk, maar bedenk eerst of je deze gadget echt nodig hebt. Bovendien gaat de zon niet voor niets op, reken maar dat je die iPad uiteindelijk indirect moet betalen. Bovendien zit je bij dit soort ‘aanbiedingen’ vaak vast aan een contract van drie jaar.
  • Ingegaan op een telefonische aanbieding en heb je spijt? Je hebt recht om het contract binnen 7 werkdagen te ontbinden.
  • Wees niet bang om over te stappen van energieleverancier. Het lijkt heel veel werk, maar dit valt erg mee. Geeft je huidige leverancier je een boete voor het ontbinden van het contract? In veel gevallen neemt de nieuwe leverancier deze boete over.
  • Wil je diverse energieleveranciers vergelijken? Doe dit via een website als de Consumentenbond. Van de Consumentenbond kun je er van op aan dat zij ‘eerlijke’ informatie verschaffen.

 

Energieleveranciers vergelijken

Je kunt zelf alle energieleveranciers met elkaar vergelijken maar dit is een tijdrovend klusje. Gelukkig zijn er heel wat websites die dit werk voor jou doen! De Consumentenbond is wat ons betreft het meest betrouwbaar. De Consumentenbond verschaft elk jaar erg veel informatie over de verschillende leveranciers en kan helpen bij geschillen.

Ook introduceerde de Consumentenbond het energiecollectief. Hierdoor kun je als particulier jaarlijks een aantal honderd euro besparen op je nota!

Energieleveranciers vergelijken

Ga naar de officiële website van de Consumentenbond voor meer informatie!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *